Сущенка етапували до Кіровської колонії

 

Незаконно засудженого до РФ українського журналіста Романа Сущенка етапували в колонію суворого режиму в Кіровській області.

Про це повідомила його донька Юлія Сущенко, передає “Укрінформ“.

“Батька етапували в ФКУ ІК-11 УФСІН Росії по Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, с. Утробіно). Таку інформацію Посольству України в Москві повідомили у ФСВП”, — сказала вона.

За її словами, більш детальну інформацію про стан Сущенка можна буде дізнатися після візиту до нього консула або адвоката.

Ця колонія розташована за більш ніж тисячу кілометрів від Москви.

До слова, сьогодні виповнився рівно місяць з моменту, коли Сущенка вивезли із СІЗО “Лефортово”. Після цього він близько 10 днів перебував у збірному пункті в’язниці “Матросская тишина” в Москві, про що журналіст написав у листі рідним.

Понад чотири тижні про його місцезнаходження нічого не було відомо.

Як повідомляла “Новинарня“, Сущенка засудили до 12 років позбавлення волі. Перед етапуванням він написав лист — звернення до українців.

Наприкінці вересня 2016 року в Москві ФСБ затримала кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки та звинувативши в шпигунстві. 27 березня 2018 року Московський міський суд почав розгляд справи Сущенка по суті. Сторона обвинувачення в суді просила про 14 років позбавлення волі для журналіста . 4 червня 2018 року Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав цей вирок законним.

Читайте також:
Сущенко готовий написати Путіну прохання про помилування, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна