“Поцілуй в дупу нас”: депутати від БПП написали Путіну листа в стилі запорожців

 

правнуки-погані-пишуть-листа-московському-путєну Картина_Репіна
<
>
Група нардепів від БПП намагалася скопіювати не лише лист запорожців до турецького султана, а й відому картину Іллі Репіна про його написання. В обох випадках вийшло так собі. Фото: ФБ Алексей Гончаренко

Заступник голови фракції Блоку Порошенка у Верховній Раді Олексій Гончаренко зачитав з трибуни звернення народних депутатів до президента РФ Володимира Путіна, підготовлене у відповідь на введення Росією санкцій проти України.

Звернення написане в стилі відомого “Листа запорозьких козаків турецькому султанові” (власне, це просто скорочена версія цього листа зі зміненим адресатом).

“Ми вирішили, як народні депутати від БПП, дати відповідь пану Путіну на усі його дії. І відповідь ми хочемо дати в старовинному українському стилі, які нам ще показали наші пращури запорожці”, – пояснив Гончаренко.

У своєму “Фейсбуці” він також зазначив, що підписанти листа “вирішили не вигадувати велосипед”, бо “наші предки козаки вже подали приклад, як вести переговори з ворогами на міжнародному рівні”.

Наводимо “лист” нардепів до Путіна повністю:

“Українські депутати — Путіну!
Ти, президент, чорт московський, і проклятого чорта брат і товариш, самого Люцифера секретар!
Який ти в чорта лицар, коли голим задом їжака не вб’єш? Не будеш, сучий ти сину, синів українських під собою мати. Твого війська ми не боїмося, землею і водою будемо битися з тобою.
От так тобі український народ висловив, плюгавче. Не будеш ти і свиней християнських пасти.
Тепер кінчаємо, бо число знаємо і календар маємо, місяць у небі, рік у книзі, а день такий у нас, як і у вас, за це поцілуй у дупу нас!”

За словами Гончаренка, крім нього, під цим листом поставили підписи також депутати від БПП Владислав Севрюков, Олег Барна, Богдан Онуфрик, Олександр Співаковський, Григорій Шверк, Рефат Чубаров, Ігор Артюшенко та Григорій Тіміш.

При цьому заступник голови фракції закликав долучатися до підписання усіх нардепів, які потрапили в санкційні списки, оприлюднені нещодавно російською владою.

Читайте також:
Турчинов відреагував на санкції РФ анекдотом про голу дупу. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна