Партія Трампа зберігає більшість у Сенаті, – попередні результати

 

Демократична партія не змогла перехопити більшість у Сенаті, натомість Республіканська партія зберігає контроль у верхній палаті американського парламенту.

Про це свідчать попередні результати виборів, за якими демократи втрачають місця сенаторів у кількох штатах, які вони досі контролювали, повідомляє “Європейська правда“.

Так, можна напевно говорити про програш демократів у штатах Індіана, Флорида, яких досі були представлені у Сенаті депутатами від Демократичної партії. Також попередні дані свідчать про імовірний програш демократів у штатах Міссурі та Північна Дакота.

Ці результати є значно гіршими за прогнози демпартії і практично знищують шанси на те, що зможуть перебрати у Республіканської партії контроль за Сенатом.

На невтішному для демократів результаті сходяться також політичні аналітики телеканалу CNN, який симпатизує Демократичній партії. У нічному ефірі CNN вони одноголосно зійшлися на думці про те, що партія Трампа може лише збільшити свою перевагу у Сенаті.

Як відомо, на проміжних виборах, що відбулися 6 листопада, переобиралися 35 зі 100 сенаторів – депутатів верхньої палати конгресу США. Наразі республіканці контролюють 51 голос у Сенаті. Для втрати більшості однопартійці Трампа мали поступитися демократам щонайменше двома мандатами.

Читайте також:
Трамп втрачає більшість у нижній палаті Конгресу США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна