В Нідерландах починають усвідомлювати маніпуляцію Росії щодо MH-17, – Зеркаль

 

Росія вимушена поступатись своїм іміджем на міжнародній арені через ситуацію із падінням літака рейсу MH17.

Про це заявила заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє “Радіо Свобода“.

Таку думку вона висловила, виступаючи під час міжнародної конференції “Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед”.

“Так як це було, коли розглядали питання щодо створення трибуналу по MH-17, коли Росія єдина використала право вето і цей трибунал не було створено”, — навела приклад вона.

Зеркаль заявила, що Росія намагається маніпулювати правдою і свідомістю щодо трагедії із “Боїнгом”.

“Повертаючись до дій Росії, треба подивитись, як Росія маніпулює, і як ось в принципі несподівано для Росії суспільство починає усвідомлювати цю маніпуляцію. Те, що зараз відбувається в Нідерландах – відповідь суспільства на постійну “зміну сценаріїв”, на вкиди інформації щодо того, що це все Україна винна, і щодо того, що слідство начебто не вживає потрібних заходів для розслідування, (це – “Н”) викликає зовсім іншу реакцію”, — повідомила дипломат.

Літак “Боїнг-777” “Малайзійських авіаліній”, що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над зоною російської гібридної агресії на сході України 17 липня 2014 року.

Загинули 298 людей – усі, хто був на борту.

За згодою України, на території якої сталася трагедія, міжнародне розслідування – як технічне, так і кримінальне – очолили Нідерланди, громадян яких було найбільше серед загиблих.

Росія постійно заперечує всі результати розслідування. У Москві з його висновками не згодні і стверджують, що воно ігнорує інформацію, надану російською стороною.

У російських ЗМІ і заявах офіційних осіб, зокрема з Міноборони, називалися цілком різні, часто взаємовиключні, версії катастрофи, що мали би зняти вину з Росії – в ній звинувачували, зокрема, українських військових. Проте в перебігу розслідування всі вони були спростовані.

Читайте також:
Олена Зеркаль. Все про український позов до Гааги проти Росії

Президент підписав закони щодо угоди з Нідерландами про розслідування збиття рейсу MH17

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна