НАЗК склало протокол на віце-спікера парламенту Оксану Сироїд

 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протокол про адміністративне правопорушення через декларування недостовірної інформації віце-спікером Верховної Ради Оксаною Сироїд.

Протокол оформили через нібито декларування покупки автомобіля Suzuki Grand Vitara за 10 гривень.

Загалом за результатами перевірки декларацій за 2015-2017 роки народного депутата України, заступника голови парламенту НАЗК склало відразу три протоколи, повідомляють у прес-службі агентства.

“Зафіксовано невідповідність задекларованої вартості автомобіля суб’єкта декларування на дату набуття права. Придбання автомобіля здійснювалось на підставі біржового договору (угоди), згідно з яким вартість Suzuki Grand Vitara, який купила Оксана Сироїд у свого цивільного чоловіка, становила 10 гривень. Проте у деклараціях зазначена вартість автомобіля, за яку він був придбаний попереднім власником, а саме: 180 000 гривень”, — зазначили у агентстві.

Водночас народна депутатка Оксана Сироїд на своїй сторінці у Facebook зазначила, що інформація НАЗК не відповідає дійсності.

За її словами, після розлучення із цивільним чоловіком автівку, придбану раніше у спільну власність за 180 тисяч гривень, переоформили на неї через біржову угоду. Вартість цієї угоди становила 10 грн. У декларації, стверджує Сироїд, вона вказала справжню вартість машини, але НАЗК не зважило на це.

“НАЗК провело розслідування і переконане, що авто коштувало 10 гривень. НАЗК вважає, що я обдурила громадян України, вказавши неправдиву суму з різницею у 179 990 гривень. Єдиний доказ, який НАЗК взяло до уваги — це копія біржової угоди. Ані Цивільний кодекс, ані Сімейний кодекс, ані пояснення з довіреністю, ані здоровий глузд до уваги не бралися. Бідний інспектор сам собі не міг пояснити, як авто може коштувати 10 гривень. Але смиренно виконував замовлення на призначення корупціонерів”, — написала Сироїд.

На її переконання, протокол від НАЗК є інструментом “політичного тиску” на представників опозиції.

Читайте також:

Сироїд: арсенали вибухають, щоб прикрити крадіжки і таємні поставки зброї в Африку

Нардеп Дунаєв не зазначив у е-декларації відомості про усі свої фірми, — Луценко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна