Керівна партія Польщі програла місцеві вибори у Кракові та Гданську

 

Під час другого туру місцевих виборів у Польщі виборці Гданська і Кракова віддали перевагу чинним мерам перед кандидатами керівної партії, натомість мером Перемишля став кандидат руху “Кукіз’15”.

Про це повідомляє RMF24.

Чи не головною інтригою другого туру місцевих виборів було питання, чи вдасться чинному меру Яцеку Майхровському, який керує Краковом з 2002 року, перемогти кандидатку “Права і справедливості” Малгожату Вассерман.

За підсумками голосування Майхровський здобув перемогу з майже 62% голосів, за Вассерман проголосували 38% виборців.

Чинний мер Гданська Павел Адамович також виграв у кандидата Об’єднаної правиці Каспера Плажинського. Голова міста з 1998 року отримав майже 65% голосів, його опонент – трохи більше 35%.

У Щецині також переміг чинний мер Пьотр Кшистек з результатом у понад 78%, за кандидата Об’єднаної правиці проголосували менше 22% виборців.

Натомість у Перемишлі виграв депутат від “Кукіз’15” Войцех Бакун з майже 75% підтримки, його опонент Януш Гамрищак отримав більше 25%.

До слова, у першому турі виборів, який відбувся 21 жовтня, правляча партія “Право і справедливість” посилила свою присутність у регіональних органах влади, проте програла на виборах мера Варшави, Познані та Лодзі. Там перемогу здобула проєвропейська коаліція, яку очолює опозиційна “Громадянська платформа”.

Як повідомляла “Новинарня“, понад 90 українців виступали кандидатами на виборах у місцеві органи влади у Польщі, з яких 33 пройшли в ради, комуни і навіть регіональні збори.

Читайте також:
Польща пропонує українцям мобільний додаток, аби влаштуватися на легальну роботу за 7 днів
Україна та Польща планують запуск потяга Львів-Люблін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна