Бойовика “ДНР”, якого зловили на Сумщині в родичів, посадили на три роки. ВІДЕО

 

Токмацький райсуд Запорізької області засудив до трьох років позбавлення волі бойовика терористичної організації “ДНР”.
Про це 5 листопада повідомив прес-центр СБУ.

Зазначається, що розслідування проводила Служба безпеки України.

Оперативники спецслужби встановили, що 22-річний уродженець Донецької області в червні 2014 року вступив до лав незаконних збройних формувань та брав активну участь у бойових діях проти сил АТО, зокрема в терористичному угрупованні “Оплот”.

За свідченнями чоловіка, він працював водієм, перевозячи на вантажному автомобілі бойові припаси, набої, продукти харчування та одяг на бази та контрольні пункти пропуску бойовиків.

Чоловік втік із “ДНР” після того, як йому не виплатили обіцяні 360 доларів за місяць, а натомість звинуватили його в крадіжці зброї.

Вийшовши з Донецького “МГБ”, донеччанин поїхав на Росію і переховувався там тривалий час. Після цього повернувся в Україну – Сумську область, де на той час мешкали його родичі, що отримали статус внутрішньо переміщених осіб.

Українські правоохоронці затримали бойовика в січні 2017 року в Білопільському районі Сумщини, куди він приїхав відвідати родичів.

Викриття зловмисника проводилося Управлінням СБУ в Сумській області спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Зазначена стаття – “Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності” – передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Як інформує “Депо. Запоріжжя”, засідання суду по справі відбувалося в режимі відеоконференції.

У суді обвинувачений визнав свою провину та підтвердив добровільність та правдивість зафіксованих на відео СБУ свідчень.

Початок строку відбування покарання відраховується з 25 квітня 2017 року. При цьому строк попереднього ув’язнення з 25 квітня 2017 року по 2 жовтня 2018 року (день постановлення вироку) включено з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Вирок набрав законної сили, зазначили в СБУ.

Читайте також:
Суд на Запоріжжі засудив бойовика “ДНР” до 10 років заочно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна