В Узбекистані заявляють про можливі санкції щодо України

 

Парламент Узбекистану заявив про можливе введення санкцій проти України.

Про це повідомляє “Громадське”.

Депутати парламенту Узбекистану стверджують, що українська влада “порушує принципи справедливої ​​конкурентної боротьби”, а саме — намагається ввести обмежувальні заходи відносно узбецького експорту, несправедливо звинувачуючи в субсидіюванні окремих секторів економіки.

Місцеві депутати також поскаржилися на “репресивні норми проти товарів іноземного походження на території України”. Зважаючи на це, на засіданні було запропоновано вжити відповідні заходи щодо українського експорту.

До слова, на початку жовтня цього року міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України розпочала антисубсидіарне розслідування щодо імпорту легкових автомобілів з Узбекистану.

Упродовж 2015-2017 років відбулося зростання обсягів імпорту легкових автомобілів з Узбекистану на 760,7%, тобто майже вдев’ятеро.

В “Укравтопромі” таке зростання пов’язують з тим, що узбецькі автовиробники могли отримувати субсидії від державних органів Узбекистану і користуватися окремими пільгами.

Читайте також:
Троє українців в оригінальний спосіб намагалися пограбувати банк в Узбекистані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна