Справа бойовика Лусваргі: бразильцю дадуть державного адвоката замість Рибіна, його явно посадять

 

Бразильський бойовик “ЛНР/ДНР” Рафаел Лусваргі, засуджений в Україні за тероризм, відмовився від послуг адвоката Валентина Рибіна та попросив призначити йому державного захисника.
За інформацією “РБК-Україна“, таке рішення Лусваргі прийняв через постійні неявки Рибіна в Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області, де повторно слухається справа терориста.

“Суддя зазначив, що Рибін повідомив суду про те, що він не може взяти участь в засіданні, оскільки зайнятий в іншій справі.
За даними прокурора у справі Луваргі, ніяких документальних підтверджень адвокат бойовика не надавав, тому прокурор звернувся до суду і попросив залучити Рибіна до дисциплінарної відповідальності, якщо він знову не з’явитися на засіданні”, – ідеться в повідомленні.

Новинарня” вже повідомляла, що адвокат Валентин Рибін, відомий своєю чіткою проросійською позицією та захистом ворогів української державності, затягує розгляд справ через неявки до суду.

“Лусваргі (…) звернувся до суду із заявою, що він надав своєму перекладачеві лист, в якому заявив, що дуже вдячний своєму захиснику, але повинен з ним попрощатися, оскільки той не приходить на засідання“, – зазначено в повідомленні після засідання 30 жовтня.

Наступне засідання суд призначив на 8 листопада.

Варто зазначити, що на попереднє засідання – 18 жовтня – Рибін теж не прибув.

Адвокат Валентин Рибін

Тоді суддя Сергій Тимченко виніс ухвалу, якою доручив Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області призначити Лусваргі державного адвоката замість Рибіна.

На тому ж засіданні суд продовжив арешт Лусваргі ще на 60 діб – до 16 грудня 2018 року.

Батько Валентина – Володимир Рибін – визнав, що вони з сином більше не їздитимуть у Павлоград захищати бразильця.

У дописі в “Фейбуці” Рибін-старший пише про Рафаеля Лусваргі як “бразильського добровольця, який взяв участь в громадянському конфлікті на Донбасі на стороні ЛДНР, тяжко пораненого, який вижив дивом, який повернувся до Бразилії, був обманом виманений і схоплений СБУ в аеропорту “Бориспіль” і
швиденько засуджений у січні 2017 року до 13 років в’язниці для науки всім іноземним інтербригадівцям, котрі воюють із нацистами на Донбасі”.

“…Усьому є межа можливого. З глибокою скорботою я змушений повідомити, що в Павлоград до Рафаеля Лусваргі наших поїздок більше не буде. Таке непросте рішення прийнято спільно з Рафаелем після зважування всіх “про” і “контра”, – зазначив Володимир Рибін.

Прибічник терориста визнав, що вирок Лусваргі знову буде обвинувальний.

“Річ у тім, що намагатися нескінченно відтягувати неминучий фінал обвинувального вироку Рафаелю вже немає ніяких можливостей. Ні юридичних, ні фізичних. На ешафот засудженого проводжає священик. Адвокат тут, на жаль, уже зайвий. А Лусваргі засуджений бандерівським режимом до показової страти”, – пише Рибін-старший, анонсуючи фінальні засідання у справі.

Він констатував, що бразильському найманцеві не допомогла ані рідна країна, ані якась (?) “могутня сила”, до якої не достукалися.

Читайте також:
“Добре зроблено”. Арешт терориста Лусваргі в оцінках бразильських ЗМІ
та соцмереж

Бразильського бойовика “Л/ДНР” Лусваргі доставили у СІЗО Дніпра

Як інформувала “Новинарня“, бразильський найманець “ДНР/ЛНР” Рафаел Лусваргі – перший іноземець із “далекого зарубіжжя”, засуджений в Україні за участь у бойових діях на боці терористів.

Прибічник ідей сталінізму, нацизму та російського євразійства, Рафаел був затриманий СБУ по прибуттю літаком в аеропорт “Бориспіль” 6 жовтня 2016 року.

Новинарня” вирахувала його перша, провівши ОСІНТ-розслідування: Бразилець Рафаел Лусваргі: воював за “ДНР” і Росію від Дубліна до Сіетла, затриманий у “Борисполі”.

25 січня 2017 року Рафаель Маркус Лусваргхі (так у документах прокуратури й суду) був засуджений до 13 років ув’язнення з конфіскацією за обвинуваченням у вчиненні особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 260 КК України – “участь у терористичній групі чи терористичній організації” та “участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань”.

17 серпня 2017 року Апеляційний суд міста Києва скасував рішення суду першої інстанції щодо Лусваргі та відправив справу Бразильця на повторний розгляд через порушення правила підсудності (його мали б судити в Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині – за відомим місцем одного зі злочинів, Донецький аеропорт).
Це відбулося задовго до листопадових домовленостей у Москві й Мінську про “великий обмін полоненими”.

18 грудня джерело “Новинарні” повідомило, що Лусваргі включений до списків на обмін з ОРДЛО.

“Правове рішення щодо Лусваргі складне. Для обміну в ОРДЛО суд поміняє йому запобіжний захід. А потім (після обміну) оголосить у розшук“, – розповідав співрозмовник “Новинарні” у прокуратурі.

На початку 2018 року через юридичну казуїстику Лусваргі опинився на волі без запобіжного заходу у вигляді арешту. Йому досі не повернули документи, вилучені під час призначення попередніх запобіжних заходів.
Відтак Рафаел Лусваргі не міг виїхати ні в ОРДЛО, ні за кордон України.

При цьому навесні він вільно пересувався по Києву і працював у монастирі МП Голосіївська пустинь.
Там його “келію” 4 травня виявили праві активісти, після чого затримали його на вулиці в центрі Києва і доставили до СБУ.

7 травня Павлоградський міськрайонний суд вирішив арештувати Лусваргі на 60 діб без можливості внесення застави. Після того арешт продовжували.

Читайте також:
Суд Лусваргі: війна, вина, каяття і каторга

Смерть, яка переслідує бразильського терориста Рафаела Лусваргі

12 найманців з-за океану.
Портрети бразильських терористів на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна