“Не лише сучасні”. На Донеччині розміновують величезний схрон часів 2СВ. ВІДЕО

 

Піротехніки ДСНС України вже понад рік проводять роботи з ліквідації схрону боєприпасів часів Другої світової війни біля смт Ольгинка Волноваського району на Донеччині (поруч із Новотроїцьким, приблизно 10 км від лінії розмежування). Один за одним вилучили вже понад 2600 вибухонебезпечних предметів.
Про це в п’ятницю, 2 листопада, повідомив прес-центр ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій.

“Помилково вважати, що небезпечними є тільки сучасні боєприпаси. Сьогодні на території Донецької області нерідко виявляють і снаряди часів Другої світової війни”, – зазначили в ДержНС.

Під Ольгинкою ситуація ускладнюється тим, що роботи проводяться у безпосередній близькості від населеного пункту та діючої залізничної колії.

“Зовсім нещодавно було встановлено, що боєприпаси знаходяться і на глибині 2 метри та більше. До цього роботи проводилися переважно на глибині 1 метр. Щільність залягання снарядів дуже висока, тому фахівці піротехнічних робіт повинні ретельно обстежувати небезпечну ділянку. За допомогою спеціального піротехнічного обладнання відбувається вилучення та транспортування боєприпасів до місця їх знищення”, – повідомили в ДСНС.

Рятувальники кажуть, що загальну кількість снарядів, які містяться в цьому схроні, спрогнозувати неможливо.
Роботи з ліквідації даного складу боєприпасів триватимуть ще не один місяць.

Читайте також:
Третина України потребує гуманітарного розмінування, – Зубко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.