ОБСЄ зафіксувало застосування бойовиками лазерної зброї на Луганщині

 

У звіті СММ ОБСЄ, який опублікований у середу, 31 жовтня, зафіксовано чергове застосування противником лазерного обладнання в районі Станиці Луганської.

Про це повідомляє прес-центр штабу Об’єднаних сил.

“Здійснюючи моніторинг на мосту у Станиці Луганській (15 км на північний схід від Луганська), команда Місії бачила синій лазерний промінь, спрямований у північному напрямку, з відомої позиції збройних формувань на вершині пагорба південніше моста та західніше пам’ятника Князю Ігорю”, — йдеться в повідомленні.

Як повідомляла “Новинарня“, українські прикордонники зі складу Об’єднаних сил на початку жовтня заявили про використання  з боку НЗФ на Донеччині забороненої лазерної зброї.

“Прикордонник виконував завдання зі спостереження за тимчасово окупованою територією України з метою своєчасного виявлення розвідувально-диверсійних груп терористів. Близько 17-ї години, спостерігаючи в оптичний прилад, він побачив яскравий спалах жовтого кольору з боку ворожого укріплення та відчув різкий біль в очах”, – розповіли прикордонники.

Військовослужбовця негайно доставили до військового шпиталю у Покровськ, де лікарі-офтальмологи поглиблено оглянули травмоване око та поставили попередній діагноз – “опік сітківки правого ока внаслідок ураження лазерним променем”.

Читайте також:
Осліп на 80%: ДПСУ заявила про застосування росіянами лазерної зброї на Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.