Ставицький сфальшував дані про себе заради ізраїльського паспорта, — Луценко

 

Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький сфальшував документи про своє походження, щоб отримати ізраїльське громадянство.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає “Укрінформ“.

“Є десятки листів (Генпрокуратури — “Н”) у державу Ізраїль. Один із них зараз встановлює, чи мав пан Ставицький право на ізраїльське громадянство. За нашими даними з місця його народження, міграційна служба сфальшувала його етнічне коріння. Це так, між іншим”, — сказав Луценко.

Генпрокурор також стверджує, що його заступники Анжела Стрижевська та Євген Єнін законно зустрічалися зі Ставицьким у 2016 році в Ізраїлі, щоб обговорити питання укладення угоди зі слідством.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Ставицький отримав громадянство Ізраїлю і має нове ім’я — Натан Розенберг. Отримання Ставицьким першого ступеня ізраїльського громадянства стало можливим за рахунок його коренів, начебто одна з бабусь Ставицького була єврейкою.

Як повідомляла “Новинарня“, Едуард Ставицький підозрюється в незаконному привласненні державної власності шляхом зловживання владою, вчиненому щодо особливо великої суми. Під час обшуку його житла в березні 2014 року правоохоронці вилучили 4,8 млн. доларів і 42 кг золота. Він оголошений у розшук МВС, СБУ та Інтерполом.

Читайте також:
Ізраїль проголосив себе єврейською національною державою. Що це означає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна