“Помста анархіста”. Подробиці кривавого підриву обласного ФСБ РФ

У середу вранці, о 8:52, в російському Архангельську на вході до адміністративної будівлі управління ФСБ РФ стався вибух, унаслідок якого загинув нападник та постраждали троє силовиків

Чоловік, який увійшов до будівлі, дістав із сумки предмет, який вибухнув у нього в руках. Унаслідок цього сам молодик загинув, поранення різного ступеня важкості дістали також троє співробітників управління ФСБ, вони госпіталізовані, йдеться в повідомленні інформцентру антитерористичного комітету Росії.

Кримінальну справу порушено за фактом теракту і незаконного зберігання зброї, повідомили “Інтерфаксу” в прес-службі Слідчого комітету Росії.

“За попередньою інформацією, внаслідок події загинув 17-річний місцевий житель, який проніс до будівлі саморобний вибуховий пристрій”, – додали у відомстві.

Особу зловмисника встановлено.

На місці події працюють слідчі та криміналісти СКР. Допитують свідків, призначено необхідні експертизи.

Камера спостереження зафіксувала момент, коли юнак дістає вибухівку з рюкзака.

Канал РБК оприлюднив відео з приміщення, де показано сильні руйнування.

Голова СКР Олександр Бастрикін доручив встановити мотиви злочину, дослідити коло спілкування підозрюваного, взаємини і обстановку в його родині.

За даними росЗМІ, за кілька хвилин до теракту в одному з чатів, де спілкуються місцеві анархісти, з’явилося попередження про теракт.

У відкритому чаті “Речи бунтовщика” в “Телеграмі” о 8:48 користувач “Валер’ян Панов” написав, що бере на себе відповідальність за майбутній теракт. Він заявив, що “причини для вас цілком зрозумілі”, зазначивши, що ФСБ “фабрикує справи і катує людей.

Як інформувала “Новинарня“, у 2017 році юний неонацист розстріляв з “калашникова” приймальню ФСБ в Хабаровську, також були загиблі.

Читайте також:
У Росії – пожежа на найбільшому оборонному заводі,
що виробляє вибухівку. Є жертви

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна