Грошове забезпечення військових із 2019 року зросте на третину, — Міноборони

 

У проекті державного бюджету на 2019 рік на потреби Збройних сил України передбачено 101,4 млрд. гривень. Це майже на 17% більше за фінансовий ресурс, затверджений на 2018 рік.

Про це повідомляє видання “Народна армія”. 

“Серед пріоритетів у проекті бюджету на наступний рік — соціальний захист військових, оснащення сучасними зразками озброєння та техніки, підготовка військ і належне тилове забезпечення, розвиток інфраструктури”, — розповів директор департаменту фінансів Міністерства оборони України полковник Сергій Дяченко.

За його словами, на грошове забезпечення та зарплату військовим передбачено на 40% більше коштів, ніж минулоріч.

“На озброєння та військову техніку — майже 17 мільярдів, на будівництво військових об’єктів, будівництво та придбання житла для військовослужбовців — 4,1 мільярда гривень. Суттєве збільшення грошового утримання військовослужбовців починаючи з 2019 року вже ухвалено”, — зазначив директор департаменту фінансів МОУ.

Він також наголосив, що зарплата контрактників першого року служби зросте із 7200 гривень до 10 000 грн.

“Найпомітніше зросте грошове утримання військових найбільш дефіцитних спеціальностей, також воно залежатиме від важливості завдань, які вони виконують”, — зазначив полковник Дяченко і додав, що конкретні розміри грошового забезпечення всіх категорій військовослужбовців будуть визначені після ухвалення закону про держбюджет.

Читайте також:
Армійські food-блогери. Що воїни ЗСУ постять про нову систему харчування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна