Чехія відзначила 100-річчя незалежності найбільшим військовим парадом. ФОТО

 

Чехія 28 жовтня відзначила сторічний ювілей створення незалежної Чехословаччини найбільшим військовим парадом з часів падіння комуністичного режиму.

В урочистому параді взяли участь понад чотири тисячі військових, передає Deutsche Welle. Європейським проспектом – однією з найбільших вулиць Праги – пройшла також військова техніка: танки і артилерійські установки. Демонстраційні польоти здійснила військова авіація.

У параді також взяли участь військові НАТО з Великої Британії, Франції, Італії, Сполучених Штатів та Словаччини. Серед високих гостей на параді був присутній зокрема міністр оборони США Джеймс Меттіс.

Попри несприятливу погоду, на вулицях зібралися натовпи пражан і гостей міста.

На честь ювілею незалежності над Прагою влаштували також святковий феєрверк.

Фотогалерея Reuters:

Чехія - парад 2018 _1 Чехія - парад 2018 _4 Чехія - парад 2018 _ Чехія - парад 2018 _3 Чехія - парад 2018 _Мілош Земан Чехія - парад 2018 _феєрверк
<
>

Незалежна Чехословаччина постала у 1918 році на руїнах Австро-Угорської імперії.
На сьогодні чеська армія налічує 24 тисячі військовослужбовців.

Читайте також:
Усе про парад-2018: нова зброя, атрибутика, месиджі. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна