У Британії жінки служитимуть у всіх родах військ

 

У Великій Британії жінкам дозволили служити у всіх родах військ, а на початку 2019 року британки почнуть тренуватися у морській піхоті.

Про це повідомив міністр оборони Сполученого королівства Гевін Вільямсон, інформує прес-служба британського уряду.

Отже, жінки зможуть подати заявки у Королівську морську піхоту ще до кінця року, а вже на початку 2019 року розпочнуть тренування.

Для британок тепер відкриті всі військові спеціальності, включно з підрозділами сил спецоперацій.

“Жінки служать у Збройних силах понад сто років, працюючи різноманітними спеціалістами на життєво важливих посадах. Тому я дуже радий, що з сьогоднішнього дня, вперше за всю історію, наші збройні сили будуть визначатися здібностями, а не статтю”, – підкреслив Вільямсон.

Обмеження на службу жінок у військах ближнього бою в Британії зняли у 2016 році. Королівський бронетанковий корпус став першим наземним підрозділом ближнього бою, що почав приймати до своїх лав жінок у листопаді 2016 року.

Читайте також:
В Україні з’явилася перша жінка – генерал військової служби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна