Еліна Світоліна перша з-поміж українців пробилася у фінал підсумкового чемпіонату WTA/ATP

 

Українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла у півфіналі підсумкового чемпіонату WTA-2018, який триває у Сінгапурі, і вперше у кар’єрі вийшла у фінал цього престижного турніру.

У суботу, 27 жовтня, перша ракетка України (№7 у світовому рейтингу WTA) обіграла Кікі Бертенс з Нідерландів (№9) – 7:5, 6:7, 6:4.

У першій партії суперниці на рівних грали до рахунку 5:5. І лише в кінцівці партії, останніх двох геймах харків’янка схилила чаші терезів на свій бік. У другій партії виявити переможницю в основні 12 геймів так і не вдалося, а на тай-брейку трохи вдалішою була Бертенс – 6:7 (5:7). У вирішальному сеті Світоліна виграла два гейми поспіль (3:1) і втримала цю перевагу до кінця матчу, який тривав загалом 2 години 18 хвилин.

Досі Еліна на цьому турнірі не програвала, тобто отримала чотири поспіль перемоги над тенісистками першої десятки світової класифікації.

Еліна Світоліна стала першою представницею України, яка зіграє в фіналі підсумкового чемпіонату WTA або ATP.
Досі єдиним представником нашої країни, що грав у півфіналі такого турніру, був Андрій Медведєв 1993 року. Але дістатися до фіналу йому не вдалося.

Світоліна вийшла у свій четвертий фінал на турнірах WTA у сезоні-2018 і 15-й – у кар’єрі. На рахунку українки три титули WTA в цьому сезоні і 12 – у кар’єрі.

У фіналі Світоліна зіграє з переможницею матчу Слоан Стівенс (США, 6) – Кароліна Плішкова (Чехія, 8). Вирішальна гра відбудеться у неділю, 28 жовтня.

Читайте також:
Тенісистка Світоліна відмовилася від турніру в Москві з політичних причин

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна