Посол в Австрії просить експертів не грати на руку Кремля як “корисні ідіоти”

 

Олександр Щерба
дипломат, надзвичайний і повноважний посол України в Австрії 

(FB)

Не хотів писати, але все ж таки, мабуть, треба…

Дорогі представники громадянського суспільства, експерти, маю до вас прохання!
Коли виступаєте перед закордонними аудиторіями, було би добре, якби після ваших виступів не лишалося відчуття, що Україна — це безнадійне болото.

По-перше, ви самі знаєте, що це не так. Так навіщо ці детальні розповіді, чому ви “не такі оптимістичні, як попередній доповідач”? (це при тому, що від виступу попереднього доповідача вже хотілося стрибнути у вікно).

А по-друге, ваша стратегія “напустити тьми, аби Європа стурбувалася і почала тиснути на владу, аби та робила реформи” має один суттєвий недолік. Вона спрацьовує лише тоді, коли в аудиторії сидять друзі України. Виходьте з того, що це не завжди так. Частина аудиторій належить до тих, кому Україна стоїть впоперек горла і які розберуть ваші виступи на цитати, підсумовуючи “ну я ж вам казав, там безнадійне болото”.

Know your audience! Пам’ятайте, в Європі теж є протистояння — між тими, хто з Україною, і тими, хто тільки й шукає привід, аби нас віддати Росії. Не будьте “корисними ідіотами” на службі останніх.

Читайте також:
Австрія повернула українцям листи з 1941-го року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна