На Харківщині поліція підкидала боєприпаси роззявам для поліпшення статистики

 

Прокуратура Харківщини почала розслідування за фактами перевищення службових повноважень працівниками одного з райвідділів поліції області через підкинути боєприпаси (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 365 КК України).

“За попередніми даними слідства, поліцейські з метою імітації якості роботи шляхом “накручування” статистичних показників зареєстрували кримінальне провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК України) щодо підставної особи”, – повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

За даними досудового слідства, поліцейські змусили зімітувати незаконне зберігання боєприпасів 38-річного сільського жителя, який повертався з риболовлі напідпитку. На зупинці громадського транспорту до нього під’їхала машина з поліцейськими, які почали загрожувати адміністративною відповідальністю за пляшку пива в громадському місці. Поліцейські вдавали, що оформляють якісь документи, чинили психологічний тиск на чоловіка і змусили зімітувати зберігання боєприпасів. Потім вручили йому сумку і поїхали.
Пізніше до чоловіка під’їхали вже поліцейські у формі і “зафіксували” зберігання зброї, оскільки в пакеті виявилися боєприпаси.

За словами потерпілого, ніяких документів на огляд особистих речей він не підписував. Він розповів заздалегідь обумовлену версію, що зброю знайшов під час риболовлі.

“Боєприпаси в нього вилучили, після чого внесли відповідні дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань, фактично зробивши з невинної людини злочинця”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

В інформації зазначається, що в серпні-вересні 2018 року на території регіону підрозділами поліції проводилися профілактичні заходи з метою стабілізації криміногенної ситуації та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухівки.
За даними офіційного сайту Головного управління Національної поліції в Харківській області, в результаті проведення зазначених заходів в ЄРДР внесено 69 кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом зброї та вибухівки, з яких в 57 процесах було здійснено вилучення речових доказів, розкрито 23 злочини.

Читайте також:
На Харківщині затримали “Форд” зі зброєю з АТО, який гнали до Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна