МОУ: окупанти на Донбасі зменшили збройну активність, але двоє бійців ЗСУ поранені

 

Від початку доби 27 жовтня, станом на 12:00, у зоні ООС ворог здійснив три обстріли оборонних позицій ЗС України на Донецькому напрямку.

“О 07:30 окупанти вели вогонь із гранатометів у бік наших оборонців в районі Опитного. Також піхотне озброєння та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосували поблизу Водяного та Пісків. Причому захисники Водяного зафіксували ворожий обстріл з міномета калібру 82 мм. Окупанти випустили п’ять мін”, – розповів на денному брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

Втрат унаслідок бойових дій серед українських військових від початку поточної доби немає.

Протягом минулої доби, 26 жовтня, російсько-окупаційні війська дещо зменшили свою збройну активність в районі проведення операції Об’єднаних сил, зазначив полковник Гуцуляк.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська провели вісім прицільних обстрілів.

Зокрема, на Луганському напрямку окупанти здійснили лише один обстріл. Із 08.30, протягом понад півгодини, з напрямку окупованого н.п. Сокільники ворог застосовував гранатомети та стрілецьку зброю в бік оборонців Кримського.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська сім разів застосовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Ворожі обстріли позицій захисників України зафіксовано в районі н.п. Водяне, Павлопіль, Авдіївка, Гнутове, Тарамчук та Красногорівка.

“Підрозділи Об’єднаних сил шість разів відкривали адекватний вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння, без порушення Мінських угод та ефективно придушували ворожу активність”, – заявив речник МОУ.

За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом 26 жовтня одного окупанта російсько-терористичних військ знищено та ще сімох поранено.

“На жаль, внаслідок бойових дій двоє українських військових отримали поранення різних ступенів. Їх евакуйовано до медичних закладів, де наші захисники отримують необхідну кваліфіковану допомогу”, – зазначив Гуцуляк.

Читайте також:
В ОРДЛО прибули великі гумконвої від Червоного Хреста та РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна