Екс-мера Миколаєва посадили на вісім років за хабар

 

Сихівський районний суд Львова засудив колишнього мера міста Миколаїв Львівської області до 9 років позбавлення волі за ч. 5 ст. 368 КК України – “пропозиція, обіцянка або одержання неправомірної вигоди службовою особою”.
Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді 9 років ув’язнення з позбавленням 8-го рангу посадової особи місцевого самоврядування та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах місцевого самоврядування на 2 роки, та з конфіскацією належного йому майна.

Крім того, двоє спільників екс-мера, працівники цього ж органу місцевого самоврядування, отримали покарання у вигляді 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю в органах місцевого самоврядування на 2 роки та з конфіскацією майна за ч. 5 ст. 368 КК України та ч. 5 ст.27, ч. 5 ст. 368 КК України.

Встановлено, що вказані особи у період квітня-червня 2013 року одержали 1 млн. грн. та 5 тис. доларів США неправомірної вигоди від особи, яка хотіла отримати земельну ділянку на території міста Миколаєва для будівництва заводу.

Посадовці обіцяли здійснити підготовку, лобіювання, прийняття та підписання відповідних рішень міської ради, організацію перемоги під час проведення аукціону та купівлю даної земельної ділянки за заниженою вартістю, а також забезпечити прийняття міськрадою рішення про тимчасове зниження з 10% до 5% розміру інвестиційного зобов’язання.

За даними zaxid.net, ідеться про екс-мера Миколаєва Ігоря Химчака та двох працівників тамтешньої міськради – Ігоря Гериліва й Романа Старовецького.

Читайте також:
Керівника Львівської митниці, якого затримали за хабар $40 тис., суд оштрафував лише на 8,5 тис. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна