Україна успішно розмістила два випуски євробондів на $2 млрд.

 

Україна розмістила два випуски єврооблігацій на загальну суму близько 2 млрд. доларів. 
Розміщено 5-річні облігації на 750 млн. дол. із дохідністю 9% річних та 10-річні – на 1,250 млрд. дол. із дохідністю 9,75%.

МЕРТ вважає таке розміщення євробондів дуже успішним у складній ситуації, що склалася на фінансових ринках.
Про це УНІАН повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

“Звичайно ж, це успішне розміщення. У дуже непростий час Україна змогла вийти на ринок і все-таки зібрати ті 2 мільярди доларів, які було заплановано в бюджеті і про які було домовлено у програмі МВФ. Це дасть можливість профінансувати витрати і також повернутися на фінансові ринки, і випустити нові інструменти, перекредитувати старі”, – сказав заступник міністра.

За словами Нефьодова, Україна має бути постійним гравцем на фінансовому ринку, “це не повинні бути рідкісні унікальні випадки”.

“Що регулярніше і професійніше країна це робить, то більше це приводить до зменшення ризиків, кращої можливості донести свою історію і зниження вартості запозичень”, – зазначив заступник глави МЕРТ.

Нефьодов вважає, що загальна ситуація на фінансових ринках доволі важка, проте інвестори оцінюють історію України позитивно.

“Вартість цього разу більша за попередню, стан фінансового ринку зараз об’єктивно важкий. Наприклад, для Туреччини, яка нещодавно вийшла на ринок і залучила п’ятирічні папери під 7,5%, при тому, що ще на початку року ставки залучення були меншими за 3%. Ми бачимо суттєве погіршення фінансової кон’юнктури, суттєве зростання вартості американських казначейських паперів, до яких випуски всіх країн так чи інакше прив’язані. Цього ми не можемо контролювати. Ми можемо контролювати тільки те, як інвестори оцінюють нашу історію, і я можу сказати, що вони її оцінюють реально позитивно”, – підсумував заступник міністра.

Читайте також:
МВФ підготував для України нову програму фінансування на $4 млрд.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна