СБУ викрила сепаратиста “Одеської республіки”

 

В Одесі СБУ викрила місцевого мешканця, який поширював через соціальні мережі антиукраїнські матеріали.

“Оперативники спецслужби встановили, що агітатор регулярно розміщував на персональних сторінках антиукраїнські матеріали із закликами до зміни державного кордону і конституційного ладу України та популяризував терористичні організації «ДНР/ЛНР». Інформацію зловмисник отримував з російських пропагандистських інтернет-видань і сайтів бойовиків з тимчасово окупованих територій”, – ідеться в повідомленні прес-центру СБУ 25 жовтня.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання агітатора правоохоронці вилучили кілька мобільних пристроїв та комп’ютерну техніку із сепаратистськими матеріалами.

На фото, поширеному СБУ, на моніторі зловмисника видно прапор “Одеської республіки”, намальований за зразком “ДНР/ЛНР” на основі російського (із верхньою жовтою смугою) та двоголовим орлом.

Слідчі управління СБУ в Одеській області почали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), у межах якого агітатору повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Читайте також:
Голова СБУ похвалив Одесу і розповів про зламаний сценарій
“Бессарабської народної республіки”

“И мы это сделаем”. Киянин Головков отримав два роки
з відстрочкою за ВК-репост статті Дугіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна