Директор ЦРУ чула запис тортур і убивства саудівського журналіста, – ЗМІ

 

Директор ЦРУ Джина Гаспел, яка вирушила в Туреччину для розслідування смерті саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, прослухала аудіо із записом його тортур та вбивства.

Про це повідомляє видання The Washington Post із посиланням на джерело, ознайомлене із записом.

За даними, запис є дуже переконливим і ймовірно стане ще одним засобом впливу на США, аби притягнути Саудівську Аравію до відповідальності за це вбивство.

Газета стверджує, що Гаспел після повернення з Туреччини у четвер повинна проінформувати президента Дональда Трампа про результати поїздки.

Трамп спершу не поспішав із звинуваченнями на адресу Саудівської Аравії, яку вважає за “великого союзника” та впливового покупця американської зброї. Проте нещодавно його тон змінився. У вівторок, 23 жовтня, він заявив, що саудівська влада здійснила “одне з найгірших в історії приховувань”, реагуючи на вбивство журналіста Хашоггі.

“Прикриття було жахливим. Кара була жахливою. Але цієї кари чи прикриття взагалі не мало бути, оскільки цього не мало трапитися!”, — заявив Трамп.

Як повіломляла “Новинарня“, лідер турецької опозиційної “Партії батьківщини” Догу Перінчек заявив, що останки убитого саудівського журналіста Хашоггі знайшли в колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Саудівський опозиційний журналіст і блогер Джамаль Хашоггі зник у консульстві у Стамбулі 2 жовтня, коли прийшов оформлювати документ про сімейний стан. Турецькі джерела стверджують, що Хашоггі був захоплений “смертельною командою” із 15 осіб, які двома літаками прибули з Аравії за кілька годин до вбивства.

За висновком Туреччини, саудівські агенти убили та розчленували тіло журналіста.

Саудівська Аравія до останнього заперечувала факт смерті, але згодом визнала, що Хашоггі помер випадково, внаслідок бійки.

Читайте також:
“Принесіть голову собаки”. У Стамбулі знайшли останки вбитого саудівського опозиціонера

Підозрювані у справі про зникнення журналіста Хашоггі пов’язані з принцом Саудівської Аравії, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна