“Раптово змінив маршрут”: нові подробиці вбивства ватажка “ДНР” Захарченка

 

Ліквідований у Донецьку ватажок “ДНР” Олександр Захарченко опинився в кафе “Сепар” спонтанно.

Про це повідомляє Telegram-канал WarGonzo.

“Спочатку голова ДНР не направлявся в кафе “Сепар” і рішення про зміну маршруту було прийнято спонтанно й вже в дорозі буквально за кілька хвилин до вибуху”, — йдеться у повідомленні, і зазначається, що цю інформацію підтвердили джерела у “силових структурах “ДНР”.

Також стверджуюьть, що вибуховий пристрій було обладнано міні-камерою для більш точного визначення цілі. “СВП, закладений у кафе “Сепар”, було додатково обладнано міні-камерою, що дозволяє на 100% ідентифікувати ціль. Тобто теракт був спланований за тим же принципом, що і не здійснений замах взимку 2017 року в кафе “Пушкін”, — пишуть у WarGonzo.

Як інформувала “Новинарня“, у п’ятницю, 31 серпня, близько 17:00 у центрі Донецька пролунав вибух у ресторані “Сепар”. В результаті підриву смертельне поранення отримав ватажок “ДНР” Олександр Захарченко. 

Також повідомлялося про загибель ще однієї особи, поранення “глави міністерства зборів і доходів ДНР” Олександра Тимофєєва і загалом 9 чи 12 поранених.

За даними ЗМІ, кафе “Сепар” належало самому Захарченку чи начальникові його охорони та добре охоронялося.

У зв’язку з цим багато коментаторів виключають версію щодо дій українських спецпризначенців.

У замаху на ватажка “ДНР” підозрюють одного з його охоронців, який зник з місця вибуху. Про це ввечері 31 серпня повідомив російський канал “Лайф”. Було перекрито всі пропускні пункти на “кордонах” ОРДО для розшуку підозрюваного.

Водночас новопризначений “в. о. глави ДНР” Дмитро Трапезников заявив на брифінгу, що українським силовикам вдалося провести диверсію, і винні (в ОРДО) будуть покарані.

За різними повідомленнями, після вибуху бойовики затримали 14 осіб. Четверо з них нібито зізналися у співпраці з українськими спецслужбами.

Представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях заявив, що із затриманих “вибивають свідчення”.

Читайте також:
Разом із Захарченком у кафе “Сепар” загинув його охоронець Доценко. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна