Після ремонту труби в Торецьк подали воду з окупованої Горлівки

 

Через десять днів мешканці Торецька і навколишніх селищ на Донеччині отримали воду, постачання якої було припинене після обстрілу з боку бойовиків “ДНР” ще на Покрову.
Про це повідомив прес-центр Об’єднаних сил.

Зазначається, що ліквідація аварії через протидію окупантів затягнулася з 14-го до 23 жовтня.

“Із 14 жовтня, внаслідок спричиненого обстрілами з боку збройних формувань Російської Федерації пошкодження водогону “Горлівка–Торецьк”, було припинено подачу води до міста Торецьк і селищ Залізне, Південне та Щербинівка. 60 тисяч чоловік залишились без життєдайної рідини.
Українська сторона СЦКК п’ять разів зверталася до СММ ОБСЄ стосовно проведення робіт, але відповіді від окупаційної адміністрації РФ не надходило.
Лише 22 жовтня, відповідно до заявки КП “Компанія “Вода Донбасу”, від окупаційної адміністрації РФ було отримано гарантії безпеки на проведення аварійно-відновлювальних робіт на водоводі в районі шахти Гагаріна.
Аварійно-відновлювальні роботи пошкодженого водогону розпочали наступного ж дня.
0 19.30 [23 жовтня] водопостачання до Торецька відновлено з поступовим нарощуванням тиску у водоводі”, – сказано в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні підірвався КрАЗ, що їхав ремонтувати водогін Горлівка-Торецьк.

Читайте також:
Зневоднений Донбас: проблеми з водопостачанням у зоні АТО
та спроби їх вирішення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна