Затримання ”мертвого” українця у Франції: стало відоме ім’я шахрая-мільйонера

 

Нещодавно французька поліція спільно з Європолом заарештувала поблизу Діжона українця, “короля замку”, якого підозрюють у міжнародному шахрайстві.

Дмитро Малиновський

Як інформувала “Новинарня“, тоді представники правохоронних органів не розголошували імені підозрюваного.

Однак із часом вдалося з’ясувати, що “королем замку” є Дмитро Малиновський,

36-річний одесит, якого 2014 року оголосили мертвим, але потім “воскресили”.

За даними “Української правди”, Малиновський на батьківщині фігурував щонайменше в трьох кримінальних провадженнях.

У 2006 році він балотувався до Одеської міськради як член “Партії регіонів”. Тоді був директором Одеського представництва ТОВ “КАМІА”, яке займалося птахівництвом.

У судових рішеннях за 2014 рік Малиновський значився як одружений, батько 4 малолітніх дітей.

Підозру в шахрайстві та підробленні документів одеситу оголосили ще у 2012 році й за кілька місяців затримали в аеропорту “Бориспіль”. Він збирався летіти у Францію, нібито до дружини, яка там лікувалася. Малиновського спочатку взяли під варту, а потім змінили арешт на півмільйона застави. Але менш ніж за рік чоловік перестав з’являтися до суду, через що в серпні 2014 року його оголосили в розшук.

Його дружина пізніше заявила, що Малиновський помер. Одного дня він нібито пішов на засідання суду і не повернувся додому,

родина згодом отримала через консьєржа “картонну коробку, у якій було свідоцтво про смерть чоловіка та попіл”.

Сім’я підозрюваного поховала його “прах” та через суд домоглася підтвердженняМалиновського визнали померлим у жовтні 2014 року.

За версією дружини, він нібито помер в окупованому Луганську, який на той момент був уже непідконтрольний українській владі.

І хоча реєстрація подібних документів не була врегульована, а луганські реєстраційні органи вже не визнавались українським законодавством, Приморський суд Одеси все одно визнав доведеним факт смерті.

Це рішення вдалось оскаржити та скасувати Генпрокуратурі, яка довела, що факт смерті одесита був встановлений необґрунтовано.

У 2015 році через фальсифікацію документів та неправдиве повідомлення про замінування судів на Малиновського відкрили ще одну справу.

Останнє відоме провадження проти власника французького замку порушили у 2016 році, а влітку 2017-го – повідомили про підозру і знову оголосили в розшук та дали дозвіл на затримання.

На початку жовтня у громадянина України вилучили майно на суму понад 4,6 мільйонів євро, зокрема замок, раритетний Rolls Royce Phantom і три твори мистецтва, написані іспанцем Сальвадором Далі.

Розслідування підозрілих операцій, пов’язаних з придбанням замку в Бургундії фірмою з Люксембургу, почалося у січні цього року. Як зазначають у Європолі, основним власником фірми був громадянин України, якого на батьківщині підозрювали у “масштабній корупції”, але йому вдалося уникнути відповідальності, сфальсифікувавши свідоцтво про смерть.

“Під час оперативної наради було встановлено, що підозрюваний не тільки живий, але й непогано живе у Франції“, – зазначили у Європолі.

Після цього справу перекваліфікували із випадку внутрішнього шахрайства на міжнародне відмивання доходів від корупції, а також затримали ще трьох спільників “короля замку”.

Читайте також:
Мер-сепаратист Добропілля, якого оголосили в розшук, лікується в Німеччині – чиновник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна