Бойовики стягнули в район Луганська “Гради” і гаубиці

 

Спостерігачі Спеціальної місії ОБСЄ заявляють, що зафіксували реактивні системи залпового вогню “Град” та самохідні гаубиці на окупованому Росією Донбасі. Про це йдеться у звіті місії за період з 19:30 16 жовтня до 19:30 17 жовтня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

“У непідконтрольному урядові районі спостерігачі бачили десять нерухомих реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 “Град”, 122 мм) поблизу населеного пункту Хрустальний (колишній Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська), розміщених там із порушенням ліній відведення”, — йдеться у повідомленні.

“17 жовтня, за відповідними лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольному урядові районі члени патруля СММ зафіксували вісім самохідних гаубиць (2С1), що стояли у бойовому положенні на полігоні поблизу населеного пункту Мирне (28 км на південний захід від Луганська)”, — зазначають споглядальники.

Читайте також:
Місію ОБСЄ обстріляли біля Донецької фільтрувальної станції

“Спостерігачі ще раз відвідали постійне місце зберігання (відведеного) важкого озброєння у непідконтрольному урядові районі Луганської області та відзначили, що там і далі бракує чотири реактивні системи залпового вогню (БМ-21), три самохідні гаубиці (2С1) і ш буксируваних гаубиць (п’яти Д-30 та однієї 2А65 “Мста-Б”, 152 мм)”, — зазначаєтсья у звіті.

Як повідомляла “Новинарня“, відповідно до звіту СММ ОБСЄ від 15 жовтня 2018 року, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей зафіксовано зосередження значної кількості танків, артилерійських систем та бронетехніки бойовиків. 11 жовтня озброєння та техніка перебували як із порушенням ліній відведення, так і за межами виділених місць зберігання.

Читайте також:
Александр Хуг залишає посаду першого заступника голови Місії ОБСЄ в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна