У НАТО підтвердили готовність допомогти Україні зміцнити безпеку сховищ боєприпасів

 

Північноатлантичний альянс готовий розширити підтримку Україні у впровадженні стандартів НАТО з безпеки на складах боєприпасів. Про це повідомив чиновник Альянсу після зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, передає “Deutsche Welle”.

“НАТО готовий продовжувати (наявні) та розглянути подальші шляхи підтримки зусиль України із забезпечення безпеки сховищ боєприпасів”, — запевнив журналістів чиновник Альянсу у вівторок, 16 жовтня.

За його словами, Альянс уже почав підтримку України в цьому питанні, бо Київ попросив про неї ще у 2017 році.

“У 2018 році було схвалено проект трастового фонду з управління безпекою на складах боєприпасів. Були призначені кошти для допомоги Україні досягти стандартів НАТО у цьому аспекті”, — уточнив чиновник Альянсу.

“Зараз ми домовляємося про набагато ширшу і за змістом, і за динамікою програму співпраці щодо зміцнення безпеки сховищ боєприпасів в Україні. Це стосується конструкції цих сховищ та їхнього дизайну, і процедур моніторингу, і необхідного обладнання. Це не означає, що НАТО за нас це все буде будувати. Але НАТО готовий нам послідовно допомагати“, — сказав напереродні очільник українського МЗС.

Як повідомляла “Новинарня“, станом на ранок вівторка, 16 жовтня, триває гасіння осередків пожежі на 6-му арсеналі в Ічні Чернігівської області та очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої 16-кілометрової зони.

У ніч на 9 жовтня на 6-му арсеналі ЗС України біля селища Дружба, почали рватися снаряди, спалахнула пожежа з детонацією й розльотом боєприпасів. Було евакуйовано понад 12 тисяч осіб із навколишніх сіл.

За твердженням представників Генштабу, причиною НП стали чотири вибухи в різних місцях – імовірно, диверсія.

Читайте також:
Вибухи на арсеналі біля Ічні здійснили через мобільний телефон, — прокурор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.