У Москві затримали заступника “глави Криму”. Україна вимагає видати його як зрадника

 

Російські правоохоронці в Москві затримали колишнього депутата ВР АРК Віталія Нахлупіна, який є заступником голови колабораційного уряду окупованого РФ Криму.

Про це повідомило російське агентство РБК із посиланням на два джерела, близьких до “керівництва” регіону, і співрозмовника в регіональному управлінні МВС.

Джерело РБК в Криму пов’язало затримання Нахлупіна із ситуацією навколо дорожніх тендерів.

Нахлупін курирував дорожнє будівництво, а також відповідав за реалізацію федеральної цільової програми щодо будівництва доріг.

17 жовтня відбулися виїмки в комітеті конкурентної політики, “Крименерго” і службі автомобільних доріг Криму, обшуки за участю ФСБ – в “Кримській залізниці” і службі автодоріг анексованого півострова.

Так званий “глава” Криму Сергій Аксьонов підтвердив затримання свого заступника.

Він зазначив, що це затримання – результат “системної роботи, спрямованої на очищення влади, на безкомпромісну боротьбу з корупцією, яка нібито розпочата в республіці” з його ініціативи.

В українській прокуратурі АР Крим заявили, що вимагатимуть екстрадиції затриманого в Москві колишнього депутата Верховної Ради АРК Нахлупіна у справі про держзраду.

“На даний час вживаються заходи з метою звернення до компетентних органів Російської Федерації щодо арешту та подальшої екстрадиції Нахлупіна В. Г. в Україну для притягнення до відповідальності за державну зраду”, – зазначив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

Як відомо, прокуратура Криму за результатами спеціального (заочного) досудового розслідування у грудні 2016 року направила до суду обвинувальний акт стосовно Нахлупіна, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України – “державна зрада”.

Читайте також:
Прокуратура повідомила про підозру в держзраді судді Чорнобуку з Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна