На Вінниччині на місці падіння Су-27 знайшли “чорну скриньку”

 

Пошуковий загін знайшов бортовий самописець літака Су-27, який  у вівторок, 16 жовтня розбився на Вінниччині. Про це повідомив журналістам у середу міністр оборони Степан Полторак, передає “Українська правда”.

“Чорну скриньку знайшли, розслідування проводиться”, — сказав він.

За словами міністра, що саме стало причиною катастрофи поки не з’ясували. “Про причини поки що не відомо. Але те, що стосується літака, то він цьогоріч у липні пройшов ремонт, і ми його отримали із заводу”, — зазначив Полторак.

Як повідомили вранці  у середу, 17 жовтня у прес-службі військової прокуратури Центральної регіону, на аеродромах ПС ЗСУ в Миргороді і Староконстантинові вилучено льотну документацію та документи на літак. Тривають допити свідків щодо обставин вильоту борта, його технічного стану на момент вильоту, даних об’єктивного контролю тощо.

Як повідомляла “Новинарня“, винищувач Су-27УБ із миргородської бригади ПС ЗСУ виконував польоти в ході спільних із НАТО військових навчань “Чисте небо-2018” (“Clear Sky-2018”). Літак розбився біля села Уланів Хмільницького району близько 17-ї години 16 жовтня.

За даними прес-центру ПС ЗСУ, один із загиблих — командир екіпажу, полковник  Іван Петренко, заступник командира з авіації — начальник авіації повітряного командування “Схід” Повітряних сил Збройних сил України. Інший — американський пілот, службовець 144-ї ескадрильї Повітряних сил Національної гвардії (ANG) із міста Фресно, штат Калфорнія. Ім’я загиблого зі США не називають протягом 24 годин, поки не надійде повідомлення його родини.

Навчання “Чисте небо” тривають у Вінницькій та Хмельницькій областях упродовж 9-19 жовтня. Ці найбільші військові авіатренування за часів незалежності України зібрали льотчиків із восьми країн-партнерів по НАТО.

Визначною подією стало прибуття літаків F-15C Eagles та C-130J Super Hercules 144-ї ескадрильї ПС Національної гвардії штату Каліфорнія із Фресно.

Загалом до участі в “Чистому небі” залучено 950 військових, понад 40 літальних апаратів, десятки зенітних ракетних комплексів і засобів радіотехнічних військ.

У межах навчань військові відпрацьовують зокрема питання пошуку, надання допомоги та евакуації екіпажів, які зазнали лиха.

Читайте також:
Через самогубства і навмисні вбивства загинули майже 900 військових, — Матіос

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна