В катастрофі Су-27 загинув полковник Іван Петренко. Польоти на навчаннях продовжать

 

Стало відоме ім’я одного з льотчиків, який загинув унаслідок катастрофи винищувача Су-27УБ на Вінниччині 16 жовтня під час міжнародних навчань “Чисте небо”.

За даними прес-центру ПС ЗСУ, командиром екіпажу був полковник  Іван Петренко, заступник командира з авіації – начальник авіації повітряного командування “Схід” Повітряних сил Збройних сил України.

Винищувач Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831-й бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.

Іван Петренко

“[Петренко Іван Миколайович] підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах.
Дані другого пілота повідомимо пізніше“, – йдеться у заяві прес-центру командування Повітряних сил Збройних сил України, оприлюдненій у ніч на 17 жовтня.

Як інформувала “Новинарня“, перед тим прес-центр Генштабу ЗСУ спершу поширив інформацію про другого загиблого пілота – військовослужбовця ВПС Нацгвардії США, а потім зняв її.
Водночас командування Повітряних сил США в Європі (USAFE) підтвердило “залучення американського пілота до інциденту”.

“Ми бачили повідомлення, в яких стверджується про жертви з боку США, і можемо підтвердити, що американський військовослужбовець був залучений до цього інциденту”, – сказано в заяві USAFE.
“У даний час подія розслідується, і ми надалі надамо більше інформації, коли вона стане доступною”, – додали в командуванні Повітряних сил США в Європі.

У заяві прес-центру ПС ЗС України зазначено, що на місці події працює група офіцерів командування Повітряних сил ЗС України, провідні спеціалісти літаючої авіаційно-технічної лабораторії та інші фахівці, які збирають матеріали для розслідування та встановлення причини авіакатастрофи.

“Авіаційна техніка, яка залучається до навчання, відповідає усім технічним вимогам, пройшла відповідні дозвільні процедури”, – зазначили в ПС.

У Повітряних силах підкреслили, що внаслідок інциденту жертв серед мирного населення немає.
“За словами місцевих мешканців – очевидців катастрофи, літак почав втрачати висоту і пілоти відвели винищувач від житлових будинків”, – йдеться в повідомленні.

“Спільним керівництвом навчання “Чисте небо-2018” прийнято рішення про продовження виконання польотних завдань”, – сказано в заяві.

Як повідомляла “Новинарня“, винищувач Су-27УБ із миргородської бригади ПС ЗСУ виконував польоти в ході спільних із НАТО військових навчань “Чисте небо-2018” (“Clear Sky-2018”). Літак розбився біля села Уланів Хмільницького району близько 17-ї години 16 жовтня.
Навчання тривають у Вінницькій та Хмельницькій областях 9-19 жовтня. Найбільші військові авіатренування за часів незалежності України зібрали льотчиків із восьми країн-партнерів по НАТО. Зокрема, з Каліфорнії прибули американці на F-15.
Загалом до участі в “Чистому небі” залучено 950 військових, понад 40 літальних апаратів, десятки зенітних ракетних комплексів і засобів радіотехнічних військ.
У межах навчань військові відпрацьовують зокрема питання пошуку, надання допомоги та евакуації екіпажів, які зазнали лиха.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.