Кремль визначився з підтримкою проросійських політиків в Україні перед виборами, – Тимчук

 

Дмитро Тимчук
військовий журналіст, координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат України від “Народного фронту”

Щодо стратегії Кремля на період виборів в Україні (FB)

За інформацією групи “Інформаційний спротив”, наприкінці вересня президент РФ Володимир Путін затвердив концепцію і стратегію (загальні напрямки) дій Кремля на період президентських та парламентських виборів в Україні.

За нашими даними, відповідно до затвердженої Путіним стратегії, виконавцям в особі держструктур і “неурядових організацій” РФ у частині, яка їх стосується, доручено сконцентрувати основні зусилля не тільки на виборах президента України в 2019 році, а й паралельно на підготовці до наступних за ними парламентських. При цьому поставлено завдання забезпечити широкомасштабну організаційну, фінансову та інформаційну підтримку як відкритих, так і завуальованих проросійських сил.
Також у стратегії визначено, що питання об’єднання цих сил у єдину партійну або блокову структуру є другорядним і не принциповим.

При цьому Владиславу Суркову і його команді політтехнологів вдалося переконати Путіна в тому, що централізоване керівництво штабів проросійських кандидатів під егідою єдиної команди політтехнологів (за нашими даними, мова йде про команду Віктора Медведчука) несе в собі ряд організаційних ризиків, пов’язаних із давніми особистими конфліктами в середовищі українських олігархів та міжгруповими протистояннями серед українських політиків проросійського табору.

Крім того, згідно з концепцією Кремля, російська фінансова та медійна підтримка “своїх” політиків в Україні буде здійснюватися, виходячи з готовності цих політичних діячів у перспективі публічно визнати російську анексію Криму і реалізовувати проект федералізації України.

Водночас, згідно з концепцією, Сурковим знято питання щодо обов’язкової підтримки позиції УПЦ МП з питання автокефалії УППЦ. Тому в Москві вже не наполягають на тому, щоб українські політики, на яких робиться ставка, обов’язково декларували своє неприйняття щодо надання автокефалії УППЦ.
Це обґрунтовується тим, що на період парламентських виборів в Україні Кремлем планується долучити до числа московських агентів впливу ряд політиків з Києва та центральної частини України, де електорат в більшій мірі підтримує ідею створення УППЦ.

Читайте також:
Автокефалія церкви України може стати приводом для нової інтервенції Путіна,
– FT

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна