Ахтем Сеітаблаєв став співрежисером нового фільму Сенцова

 

Український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв, відомий за фільмами “Хайтарма” і “Кіборги”, буде разом із засудженим в Росії українським режисером Олегом Сенцовим екранізовувати його п’єсу “Номери”. Про це у вівторок, 16 жовтня на прес-конференції в Києві повідомила продюсер майбутнього фільму Ганна Паленчук, повідомляє “Крим.Реалії”.

“Я зі страхом почав читати цю п’єсу. Знаючи Олега і знаючи, що зараз з ним відбувається, скажу відверто: я дуже боявся, що мені не сподобається. Але сам для себе вирішив, що в разі чого напишу, мовляв, це не мій матеріал і я не бачу себе в контексті того, як я міг би його реалізувати. З великою радістю я відчув, що мені дуже подобається”, — сказав Сеітаблаєв.

Режисер додав, що зняти цей фільм за п’єсою буде для нього “викликом”.

16 жовтня в Києві оголосили про початок виробництва фільму “Номери” за п’єсою українського режисера Олега Сенцова.

За словами міністра культури України Євгена Нищука, п’єса Сенцова отримала фінансову підтримку Міністерства культури України за результатами конкурсного відбору кінопроектів патріотичного спрямування.

Прем’єру театральної вистави “Номери” за п’єсою засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова планують на кінець листопада цього року.

Як повідомляла “Новинарня“, Євросоюз вимагає від Росії “не лише швидкого і належного медичного лікування Олега Сенцова, а і його негайного звільнення разом з іншими незаконно утримуваними в РФ та Криму українцями”.

Читайте також:
“Вибачте, кого підвів”. Виснажений Сенцов припинив голодувати через загрозу примусового годування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна