Ярош заявив про виведення підрозділів УДА з фронту

 

Народний депутат України, очільник Української добровольчої армії Дмитро Ярош заявив, що бойові підрозділи УДА – 5-й і 8-й батальйони – виходять із передової, щоб почати підготовку загонів територіальної оборони у тилу.

Відповідну заяву Ярош зробив 14 жовтня під час промови у Дніпропетровській ОДА, передає “Дніпроград”.

“В цей день я оголошую про те, що 5-й та 8-й окремі батальйони Української добровольчої армії виходять з передової, але ми не виходим з війни. Поки триває війна, ми будемо брати участь в ній. Сьогодні найголовніше завдання для УДА – це побудова територіальних загонів оборони, які мали б чіткий функціонал”, – заявив Ярош, який також очолює рух “ДІЯ”.

Очільник УДА зазначив, що завдання загонів полягатиме в підготовці “руху спротиву” у кожній області.
Крім цього, територіальні підрозділи мають об’єднати учасників бойових дій.

“Ми бачимо, як після «дембелю» починають «дерибанити» учасників бойових дій. Ми маємо безліч АТОшних організацій, що призводить до розпорошення потенціалу, який реально може бути найважливішим для України в даний час. Завдання УДА – зібрати всіх, хто воював, у єдиний ударний кулак”, – заявив Ярош.

За його словами, УДА не тільки готуватиме загони тероборони, а й допомагатиме державним структурам не допустити російського реваншу в Україні.

“Треба буде валити – валитимемо їх”, – сказав Ярош.

Також командир УДА, який раніше очолював “Правий сектор”, зазначив, що не вірить у дипломатичне вирішення питання конфлікту на Донбасі та бачить лише силовий спосіб звільнення окупованих територій.

Як інформувала “Новинарня“, в липні командувач ООС Сергій Наєв заявив, що добровольцям зі зброєю на передовій не місце.
Після негативного розголосу з цього приводу генерал Наєв зустрівся з Ярошем і запропонував шляхи легалізації добровольців в ООС.

УДА Дмитра Яроша і ДУК “Правий сектор” досі не легалізувалися в силових структурах України.
Ярош підготував законопроект про Українську добровольчу армію як формування тероборони за естонським зразком, однак його не було прийнято.

Останнім часом чисельність бойових підрозділів УДА не перевищувала кількох десятків чи сотень бійців.

Читайте також:
Ярош заявив, що комбата “Пятнашки” Мамієва ліквідували його бійці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна