На Покрову помер перший цивільний міністр оборони України

 

У неділю, 14 жовтня, після тривалої хвороби, у віці 73 роки помер колишній міністр оборони України, професор Валерій Шмаров.

Про це повідомив заступник директора Аерокосмічного інституту Національного авіаційного університету Олександр Сидоренко, передає “Гордон“.

“Минулого року Валерія Миколайовича звільнили з посади директора Аерокосмічного інституту. Він одразу ж тяжко захворів, хоча, ймовірно, хвороба була й раніше. Він емоційно сприйняв звільнення, намагався відстояти свої права в суді. Розгляд позову постійно затягувався. Сьогодні нам стало відомо, що 14 жовтня Шмаров помер”, – розповів Сидоренко.

У Шмарова залишилися дружина і син.

Прощання з покійним пройде в середу, 16 жовтня, з 10.00 до 13.00 у Національному університеті оборони (Повітрофлотський проспект, 28).
Панахида і похорон відбудуться на Берковецькому кладовищі після 14-ї години.

Валерій Шмаров був соратником Леоніда Кучми. На початку 1990-х років брав участь у розробці першої Національної космічної програми України, працював першим заступником генерального директора Національного космічного агентства.
У 1993-1995 роках обіймав посаду віце-прем’єр-міністра з питань військово-промислового комплексу, в 1994-1996 роках був міністром оборони (перший цивільний на цій посаді), потім – депутатом Верховної Ради. У 2002-2005 роках працював генеральним директором компанії “Укрспецекспорт”, після чого очолив Аерокосмічний інститут Національного авіаційного університету.

Шмаров написав понад 40 наукових робіт, захистив докторську дисертацію.

Як повідомляла “Новинарня“, у вересні помер колишній прем’єр-міністр України Віталій Масол.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна