Україна готується до збройної відсічі РФ на Азові, – Порошенко

 

Українські військові готуються до відсічі російській агресії з морського напрямку на Азові.
Про це заявив президент Петро Порошенко під час церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна в День захисника України, 14 жовтня, на території Музею історії України у Другій світовій війні.

Президент також зазначив, що 12 жовтня побував на комплексних тактичних навчаннях з оборони морського узбережжя на Азові.

“Переконався в високому рівні боєздатності наших Військово-морських сил, морської піхоти, бронетанкових підрозділів, артилерії, бомбардувальників, винищувачів, ударних вертольотів”, – сказав він.

Порошенко зазначив, що українські військові на маневрах продемонстрували дуже високу якість виучки та готовність захищати та боронити держави.

“Ми готуємося до відсічі російської агресії з морського напрямку на Азові. Порох треба тримати напоготові”, – наголосив президент.

“Кораблі і катери ВМС, прикордонники, Нацгвардія, повітряні сили, сухопутні підрозділи, своїми грамотним діями та рішеннями, майстерними маневрами, рішучими діями жорстко зустріли та знищили умовний десант противника. Відпрацювали на тверду «дванадцять»”, – розповів глава держави про перебіг навчань з оборони морського узбережжя.

Крім того, Петро Порошенко заявив, що вкотре переконався у високому професіоналізмі українських військових, коли відвідав і проінспектував багатонаціональні навчання  авіації “Чисте небо-2018”, в яких поряд із українськими задіяно понад 50 літаків із восьми країн-членів НАТО.

За словами Порошенка, “завдяки мужності воїнів та потужному волонтерському рухові, завдяки добровольцям ми з вами зупинили агресора”. Армія відновила боєздатність, набула бойового досвіду, наростила оперативні спроможності та покращила технічну оснащеність. “Її характер загартований в запеклому збройному протистоянні з російським агресором”, – підкреслив президент.

Як інформувала “Новинарня“, у вересні Україна перекинула на Азовське море два малі броньовані катери (“Лубни” і “Кременчук”) та два судна ВМСУ з “Одеси” – “Донецьк” і “Корець”. Це було спричинено постійними зупинками українських торгових суден російськими прикордонниками.
У липні Петро Порошенко заявляв, що такі дії росіян на Азові можуть свідчити про підготовку атаки на Маріуполь

Читайте також:
Якщо Путін нападе з моря: на Азові провели масштабні навчання

Катер РФ провокував бойове зіткнення в Азовському морі,
— командир МБАКа “Кременчук” Регула

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна