ООС: ствольна артилерія на Світлодарці, поранено одного бійця, знищені два окупанти

 

Упродовж минулої доби, 12 жовтня, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.
Російські окупанти 26 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України. При цьому ворог чотири рази застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, повідомив прес-центр ООС у ранковому зведенні.

Противник вів прицільний вогонь із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, гранатометів різних систем, мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, а на Світлодарькій дузі – зі ствольної артилерії калібру 100 мм.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районі населених пунктів Золоте-4, Новоолександрівка, Новозванівка, Троїцьке, Світлодарськ, Новолуганське, Красногорівка, Мар’їнка, Тарамчук, Новотроїцьке, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське.

“Опорні пункти наших військ у районі Новолуганського окупанти обстрілювали з мінометів 120-го калібру, артилерійських гармат калібру 100 мм та озброєння бойових машин піхоти. Вогневого впливу з мінометів 82-го калібру зазнали захисники Троїцького та Світлодарська”, – зазначено у зведенні.

Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав легке поранення.

За даними розвідки, протягом доби двох окупантів знищено та двох поранено.

Від початку доби 13 жовтня, станом на 7:00, ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил на Маріупольському напрямку – в районі населеного пункту Широкине – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед наших захисників немає.

Читайте також:
ОСи збили ворожий ударний безпілотник на підльоті до Лисичанська

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна