Президент підписав закон про рівні права жінок і чоловіків у армії

 

Президент України Петро Порошенко у п’ятницю, 12 жовтня, підписав закон, який забезпечуватиме рівні права та можливості жінок і чоловіків під час проходження військової служби.

Як повідомляють у прес-службі президента, реалізація закону, який 6 вересня ухвалила Верховна Рада, сприятиме підвищенню рівня правового захисту військовослужбовців-жінок, а також збільшенню їхньої кількості на військовій службі, зокрема, на вищих військових посадах.

Документ надає рівні можливості особам обох статей щодо укладення контракту на проходження військової служби, та визначає, що жінки можуть укладати контракт на проходження військової служби до досягнення граничного віку перебування на ній.

Як повідомляла “Новинарня“, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект 6109, який зрівнює права й можливості жінок та чоловіків у Збройних силах України та інших військових формуваннях. За відповідне рішення на ранковому засіданні 6 вересня проголосувало 247 народних депутатів.

Читайте також:
ЗСУ розгромили позицію окупантів на Донбасі, двоє бойовиків поранені. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна