ЮНЕСКО розпочинає прямий моніторинг ситуації в АРК та Севастополі

 

Міжнародна організація ЮНЕСКО активізує моніторинг ситуації в окупованому Криму.

Цьому сприятиме відповідне рішення, яке ухвалили в середу, 10 жовтня, під час 205-ї сесії виконавчої ради ЮНЕСКО, повідомляє прес-служба МЗС України.

Документ ухвалили після доповіді генерального директора ЮНЕСКО, оприлюдненої напередодні сесії. У ній йшлося про брутальні порушення окупаційною владою свободи слова та ЗМІ, утиски культурних та освітніх прав українців та кримських татар, факти руйнації об’єктів культурної спадщини, зокрема — Ханського палацу в Бахчисараї, внесеного до попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, проведення незаконних археологічних розкопок тощо.

Російській окупаційній владі не вдасться приховати свої злочини від міжнародної спільноти. Як не вдасться їй уникнути і заслуженої відповідальності. Єдиним фронтом у всіх міжнародних форматах продовжуємо боротися за відновлення суверенітету і територіальної цілісності України”, — зазначив президент Петро Порошенко.

До слова, делегації ЄС та США привітали прийняте рішення, підтвердили незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, невизнання спроби незаконної анексії Росією Криму.

Читайте також:
#RussiaGoodbye! ПАРЄ відмовилася голосувати за зміну санкційних правил для РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна