Пожежа на 6-му арсеналі в Ічні триває, 6-8 вибухів за годину

 

Станом на 7-му годину ранку 10 жовтня на 6-му арсеналі ЗСУ біля Ічні на Чернігівщині пожежа триває, “спостерігаються вибухи різної інтенсивності”.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в ранковому зведенні прес-служби ДСНС.

“Станом на ранок 10 жовтня на території арсеналу боєприпасів військової частини в смт Дружба Ічнянського району спостерігається горіння з подальшою детонацією і відбувається шість-вісім вибухів на годину”, – уточнив у коментарі каналу “Прямий” начальник центру забезпечення діяльності ДСНС України у Чернігівській області Роман Храпатий.

Як і раніше, інформації щодо загиблих та поранених унаслідок надзвичайної ситуації на території військового складу не надходило.

Кількість евакуйованих з міста Ічня та 30 сіл у 16-кілометровій зоні вказана практично та сама, що й напередодні ввечері: понад 12500 осіб.

В 11 евакопунктах розміщено 2277 осіб, із них 256 дітей. У пунктах прийому організовано харчування евакуйованого населення, надається медична та психологічна допомога.

“Після зменшення інтенсивності вибухів сили і засоби ДСНС розпочнуть виконання заходів з ліквідації надзвичайної ситуації”, – ідеться в повідомленні.

Як повідомляла “Новинарня“, пожежа на 6-му арсеналі ЗСУ біля Ічні Чернігівської області почалася о 3:25 вівторка, 9 жовтня, у сховищі реактивних снарядів “Град” калібру 122 мм.

Журналіст Юрій Бутусов написав  у “Фейсбуці”, що це “схоже на сценарій Калинівки”: “стартовий двигун ракети – пожежа – вибух – розліт снарядів”.
За його даними, зараз відомо, що підірвано сховища 120-мм мінометних мін, а також 122-мм гаубичні снаряди, 125-мм танкові снаряди і 122-мм реактивні снаряди “Град”.

За даними ГШ ЗСУ, пожежу на складі боєприпасів під Ічнею спричинили чотири вибухи на території арсеналу. Відтак основною версією є диверсія.

Увечері 9 жовтня в Генштабі заявляли про локалізацію 35% пожежі.

Читайте також:
Ічня – вже дев’ята. Історія пожеж на арсеналах України за останні 15 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна