Порошенко в рідному Болграді відкрив спільний меморіал загиблим в АТО і 2-й Світовій війні

 

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеської області в суботу, 6 жовтня, у своєму рідному місті Болград взяв участь в церемонії відкриття нового Меморіалу Слави – пам’ятника учасникам бойових дій.

Президент подякував болградцям за мужність у захисті нашої країни від російської агресії та повідомив, що на сьогоднішній день 180 жителів Болградського району брали участь в АТО. Четверо з них загинули захищаючи рідну Україну. Присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Як повідомила прес-служба президента, пам’ятник споруджено для увічнення пам’яті воїнів, загиблих як у Другій світовій війні, так і під час АТО/ООС на сході України.

“Коли б вони не жили і з ким би не боролися – з нацистами чи східною ордою, для нас головне, що вони билися за нашу рідну землю, за свої родини”, – заявив у виступі Петро Порошенко, відкриваючи після реконструкції “визначне місце для всіх містян – оновлений болградський Меморіал Слави”.

Порошенко зауважив, що нині кремлівська пропаганда намагається нав’язати  думку, що “Росія, мовляв, окупувала нашу землю для нібито захисту російськомовного населення України”.

“Яке лукавство. Але чому ж тоді від дій Росії найбільше постраждав наш значною мірою російськомовний схід України? Ні, дорогі земляки, це війна Росії проти нашої держави – проти України і її громадян, якою б мовою, українською, болгарською, румунською чи російською, гагаузькою, або будь-якою іншою мовою не говорили наші громадяни. Це війна Росії проти усіх нас”, – зазначив глава держави.

Президент засвідчив повагу всім учасникам Другої світової війни.

“На жаль, ветеранів тієї страшної війни з кожним роком все менше. Вік дає про себе знати. Так сьогодні, на жаль, за станом здоров’я у відкритті Меморіалу Слави, всупереч нашим очікуванням, не змогли взяти участь ветерани Юрій Якович Момін та Іван Васильович Коцюк. Давайте побажаємо їм многая літа”, – сказав Петро Порошенко.

Верховний Головнокомандувач ЗСУ привітав також воїнів 88-го окремого десантно-штурмового батальйону, який дислокується у Болграді, та нагадав як у День незалежності 24 серпня 2017 року вручив бойовий прапор 88 одшб.

Як інформувала “Новинарня“, у вересні в Ананьєві відкрили перший на Одещині меморіал воїнам УНР.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна