Інтерв’ю Пушиліна польській газеті – сурковська “джинса” за 12 тис. євро, – Тимчук

Інтерв’ю ватажка “ДНР” Дениса Пушиліна польській газеті Rzeczpospolita, яке вийшло 4 жовтня, було замовним, і його підготовка та публікація коштувала 12 тис. євро.
Про це з посиланням на соцмережі заявив народний депутат України Дмитро Тимчук, координатор групи “Інформаційний спротив”.

За його висновком, помічник президента РФ Владислав Сурков, який є куратором нового “глави ДНР” Пушиліна, поставив завдання – “виведення і легалізація Пушиліна в міжнародному інформаційному полі, як фігури, з якою потім доведеться домовлятися про “повернення” окупованих територій до складу України на правах широкої автономії”.

Тимчук зазначає, що в інтерв’ю Пушиліна “Жечі посполитій Пушилін “озвучив сурковські наративи”, і Telegram-канал “Це ДНР, дєтка” підтвердив “деякі цікаві нюанси”.

“А саме: інтерв’ю організовував і втілював в життя дійсно помічник Суркова і нинішній начштабу Пушиліна – Денис Денисов. Ціна питання – всього лише 12 000 євро, скільки отримав журналіст – “білоруський дисидент”, добре відомий в Україні, і редактор – це вже питання інше. Як то кажуть, гроші не пахнуть”, – пише Тимчук у “Фейсбуці” 5 жовтня.

“Крім того, за інформацією групи “ІС”, Владислав Юрійович [Сурков] бачить в Пушиліні ту повністю маріонеткову фігуру, яка після т. зв. виборів в “ДНР” і [“ЛНР”] займеться об’єднанням двох псевдореспублік в одне ціле. Як на такі плани дивляться в ФСБ РФ, яка намагається повністю взяти під свій контроль окуповані території Донбасу – для Суркова поки питання другорядне”, – зазначає Дмитро Тимчук.

“Так що дивимося, хто наступним захоче оприбуткувати 12 000 євро з казни Кремля (хоча, може, тепер і більше – в силу вже іміджевих ризиків)”, – додав нардеп від “Народного фронту”.

Як інформувала “Новинарня“, популярна польська консервативна газета Rzeczpospolita (Варшава) 4 жовтня опублікувала інтерв’ю з ватажком “ДНР” Денисом Пушиліним.
Текст авторства Руслана Шошина вийшов у рубриці “Конфлікт на Україні” під заголовком “Лідер Донецької республіки: Ми готові до всього”.
Шошин запитує Пушиліна, хто вбив Захарченка, чи правда, що на Донбасі перебувають російські війська та як далі розвиватимуться події в зоні конфлікту.
Так званий “глава ДНР” заявляє, нібито смерть Захарченка була спецоперацією українських спецслужб. За його словами, Київ саботує мирні переговори і не виконує Мінські угоди, а російських військ на Донбасі немає – проти України, мовляв, воюють лише місцеві робітники.
Руслан Шошин пише також для київського сайту “Обозрєватєль”.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” визнають, що СБУ виклала справжню розмову
про наміри помічника Пушиліна вбити Захарченка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна