У листопаді до ЗСУ призвуть ще тисячу офіцерів запасу

 

У листопаді 2018 року на військову службу в небойові військові частини планується призвати 1000 офіцерів запасу.

Про це повідомляє юридична служба Збройних сил України.

“4 жовтня Міністерством оборони України видано наказ № 495 “Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 22.05.2018 № 231 “Про призов громадян України на військову службу за призовом осіб офіцерського складу у 2018 році”, – сказано в повідомленні.

В юридичній службі ЗСУ зазначили, що видання цього наказу обумовлено необхідністю доукомплектування первинних офіцерських посад у небойових військових частинах (арсенали, бази, склади, навчальні центри, полігони)  фахівцями дефіцитних спеціальностей, у тому числі фахівцями механізованих, інженерних підрозділів, зв’язку та автоматизованих систем управління, морально-психологічного та медичного забезпечення, а також звільнення в грудні 2018 року офіцерів запасу, призваних у червні 2017 року.

Також наказом передбачено збільшення кількості офіцерів запасу для призову у 2018 році – з 500 осіб до 1000 осіб.

Призов вказаних осіб планується проводити у листопаді 2018 року.

У Генштабі ЗСУ пояснюють, що йдеться про призов випускників військових кафедр вишів, які досі не служили у війську.

Термін служби за призовом для них – 18 місяців.

Читайте також:
Призов офіцерів запасу: жінок залучатимуть нарівні з чоловіками, – ГШ

Як інформувала “Новинарня“, перший подібний призов (мобілізація) офіцерів запасу, які досі не служили, відбувся у 2017 році.
Юрист ЗСУ раніше пояснював, що чекає призваних офіцерів запасу, які служитимуть у 2017-му. Наказ МОУ з цього приводу було підписано 30 травня 2017 року.

Відповідно до наказу Міністерства оборони України № 170 строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців.
Відповідний призов передбачений пунктом 5 статті 11 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та проводиться за наказом Міністра оборони України у разі потреби.

Відтак можуть бути призвані особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, але досі не служили в лавах ЗСУ і не мають права на відстрочку.

Зазначається, що призвані не будуть відправлені в зону АТО (ООС) без їх бажання.

У 2017 році в рамках такого призову до червня до військкоматів прибула тисяча офіцерів запасу, з яких 59 — жінки… Серед призваних 80% мали вік до 35 років.

Призов антикорупціонера:
Шабунін розповів, про що з ним говорили у військкоматі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна