Прокуратура вручила підозру меру Черкас за таємну виїзну сесію

 

Прокуратура Черкащини повідомила міському голові обласного центру Анатолію Бондаренку про підозру у створенні штучних перешкод роботі депутатів міськради.

Про це 4 жовтня повідомила прес-служба відомства.

Відповідно до заяви прокуратури, Анатолій Бондаренко, всупереч закону, провів пленарне засідання міськради не 23 серпня в Черкасах, а днем раніше у приміщені музею в місті Канів, та не повідомив про це ані депутатів, ані предстаників ЗМІ. На заході розглядали галузеві та земельні питання.

“Своїми діями підозрюваний всупереч інтересам місцевого самоврядування безпідставно порушив фундаментальне право гласності в діяльності територіальної громади під час проведення позачергової сесії”, – наголошують у прокуратурі.

Меру інкримінують ч. 1 ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України. За це йому загрожує штраф від 1 700 до 17 000 гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Як пояснив у “Фейсбуці” генпрокурор Юрій Луценко, підозру меру оголосили через те, що він “під виглядом святкування зібрав “правильних” депутатів у Канів, а понад 20 “неправильних” депутатів ніхто навіть не повідомив”.

“Прикметно, що під час оголошення підозри пан мер відмовився вийти з мерседеса, який оформлений на його брата”, – розповів голова ГПУ.

Читайте також:
У Черкасах СБУ спіймала на хабарі прокурора та адвоката
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна