Дуда каже, що США вже прийняли рішення про розміщення військової бази в Польщі

 

Вашингтон прийняв рішення про розміщення американської військової бази на постійній основі в Польщі.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в ефірі Polsat News, передає “Європравда”.

“Ті, хто знається на американській внутрішній політиці, кажуть: якщо ведуться настільки предметні розмови і Білий дім дуже серйозно цікавиться цією темою, це означає, що, насправді, рішення вже прийнято, залишаються тільки технічні питання”, – сказав він.

Польський лідер зауважив, що в питанні створення американської бази в Польщі потрібно розрізняти два аспекти: прийняття офіційного рішення і фактичне створення бази. Саме створення інфраструктури для бази триватиме понад рік.

Дуда переконаний, що будівництво у країні американської бази підвищить безпеку і слугуватиме стримувальним чинником для Росії.

“Я собі не пригадую, щоб Росія коли-небудь наважилася атакувати країну, в якій є американські військові”, – підкреслив президент Польщі.

Водночас, це не звільняє Польщу від відповідальності щодо посилення власної армії, вважає президент.

Як відомо, у вересні під час спільної прес-конференції з Анджеєм Дудою у Вашингтоні президент США Дональд Трамп схвально відгукнувся про намір Варшави виділити 1,5-2 млрд. доларів на будівництво інфраструктури під американську військову базу на території країни. Дуда зауважив, що її можна було б назвати “Форт Трамп”.

Нині на території Польщі дислокуються близько 3,5 тис. американських військовослужбовців, які перебувають там на ротаційній основі.

Додатково у Польщі розміщений також повітряний компонент зі складу бригади бойової авіації, а в селищі Редзіково на півночі країни будується американська база – елемент системи ПРО США Aegis Ashore.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна