Зверхники “ДНР” хочуть позначити території замінувань, “польові командири” – опираються

 

Реагуючи на загибель у Горлівці трьох дітей на протипіхотній міні, російське військове керівництво “ДНР” вимагає позначити ділянки замінувань на території, однак командири підрозділів не поспішають виконувати наказ.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” за 3 жовтня.

“Після НП з підривом на мінному полі, встановленому окупантами, дітей російське командування розіслало по частинах і підрозділах окупаційних військ розпорядження з вимогою до командирів на місцях «позначити на місцевості ділянки і райони мінування». У командирів підрозділів окупантів це розпорядження викликало неоднозначну реакцію – деякі з них із сарказмом заявляють, що в такому випадку слід відразу «передати ЗСУ все схеми і карти мінування». Крім того, проблемою є відсутність на низці ділянок інформації стосовно встановлення мінних полів, оскільки окупанти, встановлюючи їх, документально не фіксували”, – ідеться у зведенні “ІС”, яке поширив у соцмережі координатор групи, нардеп Дмитро Тимчук.

Як повідомляла “Новинарня“, 30 вересня внаслідок вибуху в окупованій Горлівці загинули три дитини, четвертий підліток зазнав важких поранень.
За попередніми даними, вибуховий пристрій був протипіхотною міною МОН-50.

Читайте також:
ТКГ: Україна вимагає допуску на місце підриву дітей у Горлівці,
Гризлов каже про міну зі США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна