ЗМІ штрафуватимуть за заперечення російської агресії

 

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав на закритому позачерговому засіданні законопроект, який передбачає штрафи для ЗМІ за публікації фейкових новин і заперечення російської агресії. Про це повідомляє видання “LB.ua”, із посиланням на прес-службу комітету.

“2 жовтня 2018 року на своєму засіданні комітет підтримав положення проекту закону про внесення змін до закону України “Про телебачення і радіомовлення” щодо посилення інформаційної безпеки і протидії державі-агресору в інформаційній сфері (реєстр.№ 9068)”, — йдеться у повідомленні.

До слова, комітет рекомендував Раді за результатами розгляду в першому читанні прийняти законопроект за основу.

Недавно група народних депутатів підготувала законопроект, завдяки якому Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зможе штрафувати ЗМІ, які заперечують російську агресію і поширюють “фейкові” новини.

Читайте також:
Військовий, який напідпитку розбив на Донбасі САУ, засуджений до штрафу 4 млн. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна