У Франції відкрили пам’ятник Анні Ярославні

 

Пам’ятник Анні Ярославні в Тулузі. ФОТО: twitter.com/Shamshur_O

У французькому місті Тулуза відкрили пам’ятник дочці князя Київської Русі Ярослава Мудрого Анні Ярославні, яка свого часу стала королевою Франції. Про це повідомив посол України у Франції Олег Шамшур у Twitter.

“Спільно з делегацією мерії Києва відкрили ще один пам’ятник Анні Ярославівні — в Тулузі. Тепер цей пам’ятник прикрашає одне з історичних місць міста — площу Сен-П’єр”, — написав дипломат.

Як повідомляє сайт “hromadske.ua”, бронзову скульптуру князівни Київ подарував Тулузі на знак побратимських зв’язків, які об’єднують міста з 1970 року.

Як відомо, у 1051 році Анна Ярославна обвінчалася з французьким королем Генріхом І і стала королевою Франції. Як придане вона привезла Реймське Євангеліє, на якому складали присяги королі Франції.

Читайте також:
Україна, США, ФРН і Франція готують спільну резолюцію РБ ООН про миротворців для Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна