ГПУ повідомила про підозру ще одному екс-“беркутівцю”, який розганяв студентський Майдан

 

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру ще одному колишньому співробітникові спецпідрозділу “Беркут”, який брав участь у розгоні студентського мітингу на Майдані Незалежності у листопаді 2013 року. Про це інформує офіційний сайт ГПУ.

За фактами незаконного затримання двох учасників мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів про їх затримання, колишньому міліціонеру столичного полку “Беркут” повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Запобіжний захід  щодо екс-“беркутівця” оберуть за результатами слідчих дій.

За участь у розгоні студентського мітингу у центрі Києва повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення отримали чотири колишніх міліціонери “Беркуту”. Як зазначають у Генпрокуратурі,  раніше за фактами цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно екс-голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві та 16 працівників столичного “Беркуту”.

Також під час розслідування оголосили у розшук 7 підозрюваних. Серед них — четверо колишніх високопосадовців та троє керівників підрозділів МВС України.

Читайте також:
“Наваляли беркутам”. Під ГПУ відбулися сутички через видачу інгуша Тимура на запит Росії. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна